Lust och ännu mera lust!!

Lust är ett vackert ord. De får mig att tänka på lycka och njutning som är värt att sträva efter. Jag tror inte på filosofin om att man kan känna lycka och njutning hela tiden heller inte lust. För om man ska leva efter Epikuros filosofi så ska man ju ständigt känna små gnuttor av lust och tillslut känns de ju behagligt hela tiden och alltså känner man aldrig något speciellt. Lyckorus som bara bubblar genom kroppen kan man njuta länge av och även när ruset försvunnit så kan man tänka tillbaka på händelsen och återfå sina lustkänslor. Det är inte girigt att vilja känna mer och mer lust utan jag tror att de hör till naturen. Att aldrig bli nöjd är väl inte positivt i alla sammanhang men att vara en lustjägare kan ju vara en njutning i sig, känslan av att få kämpa lite och fundera på vart man ska i livet och vart man är på väg. Olust är positiv i viss mån, att vara olycklig är en lärdom som gör att man kan hantera negativa händelser bättre och kunna förutspå när något dåligt är på väg. Olust och lust går hand i hand enligt min filosofi. Du kan inte känna de ena utan att du känt de andra men såklart ska man sträva efter att må så bra som möjligt hela tiden och inte tvärtom.

 

Lust till att älska med sin partner är positiv, det vore ju synd om man inte ville göra de med någon man älskar. När man känner sexuell lust och frigör den så blir du en gladare människa. Mer orgasmer är mer njutning och alltså mer lycka, dessutom är all beröring (som kramar) med andra människor god speciellt när de är med någon du älskar. De klart att man skulle överleva utan samlag men de vore ju tråkigt att gå miste om det. Samlag är visserligen bara nödvändigt när man ska föröka sig men människan är ju trots allt gjord på det sättet att vi kan njuta av samlag och få lust till de så fel bör de inte vara.

 

 

De som känner lust till att våldta och ta sex med barn eller djur är däremot inte okej även om de känner lust till det. Det ska vara på bådas villkor annars är det fruktansvärt egoistisk. Man måste ha sunt förnuft och hålla sig till lagar och oskrivna regler när de är andra människor med i bilden. Man måste ta hänsyn till allas lust och olust i sammanhanget. Tillbaka till de att de bara är nödvändigt att ha samlag under förökning leder mig till tankar som lust till förökning. Många känner lust till att skaffa barn och känner av mamma och pappa-känslor redan innan barn ens är påtänkt. Man känner lust till att skaffa en familj, få sina gener i generationer. Barn, barnbarn och en hel skara av kärlek som kommer och besöker en när man är gammal. Allas rätt till barn är något som idag säkert är en självklarhet eftersom de är så. Men själv tycker jag att man måste tänka på konsekvenserna av att alla människor kan skaffa barn och sträva efter sin lust. Jag tycker att man ska skaffa barn för att man tror att man kan uppfostra dem till bra människor och ge dem all kärlek man har, inte för sin egen lust, för sin egen vinning eller för att få någon typ av bekräftelse på att man är en god människa. Jag tycker att människor som redan innan barn är inkompetenta med att ta hand om sig själva inte borde få skaffa barn förens de har blivit så pass bra att man kan säga att barnen kommer få en ärlig chans till en bra uppväxt där. Lusten till barn borde inte få avgöra att drogmissbrukare, alkoholister och psykopater får skaffa barn.

 

Det man ska sträva efter i livet är självklart livslust. Det är en förutsättning att vilja leva för att man ska vara lycklig. Alla föds med instinkter bland annat överlevnadsinstinkt. Detta är lika för både människor och djur men med åren så försvinner denna instinkt mer och mer för människan jämfört med hos djuren. Barn påverkas av vuxnas beteende och även väldigt små barn kan känna av oro, rädsla och stress. Självklart påverkar barnets personlighet av detta och kan göra att barnen blir oroliga. Det är många människor som någon gång under livets gång når depressioner och som helt tappat livslusten och då måste de jobba på att återfinna lusten till att leva. Leva ett gott liv och vara bra förebilder för ens barn om man har några. Lust till att vilja vara en god förälder är något att sträva efter. Då kommer i sin tur barnen göra likadant en vacker dag när de får barn och så kommer de rulla på i generationer.

 

Love.Kommentarer
❤ w i l m a ❤

sv: haha då är jag inte ensam då! :)

2012-11-22 @ 07:14:25
URL: http://wilmalinneas.webblogg.se
KassandraPalma

jaa precis ! :)
det är mitt livscitat :)

Svar: Bra de ;)
Annelie Lundström

2012-11-22 @ 10:13:11
URL: http://kasssandra.blogg.se
Anna T - Nörd och Filmskapare

Fint inlägg! Lust till livet och med bådas villkor mellan två personer är vad livet går ut på :) delvis ;D!

sv: Tack så jättemycket ^^!
Vad kul att du tycker det! Allt bra med dig annars?

Svar: Ja precis:) Ja med mig är det bra, hur är det med dig? =)
Annelie Lundström

2012-11-22 @ 11:48:56
URL: http://www.annatjernstroms.blogg.se
Guevacci of Sweden

tack så himla mycket ;D

2012-11-22 @ 13:42:01
URL: http://guevacci.se
P A U L A M O I S I O L A

Fin blogg!
Titta gärna in på min och lämna en kommentar :)

2012-11-22 @ 19:35:42
URL: http://paulamoisiola.blo.gg


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

annelina.blogg.se

Livet är det finaste och viktigaste vi har! Det gäller att vara rädd om det, vårda det och ge det all näring som behövs för att klara alla svårigheter som dyker upp. Jag är huvudrollen och regissören över allt i mitt liv och jag vill dela med mig av de till dig.

RSS 2.0